dinsdag 5 juni 2012

Inloopuren speciaal voor uw digitale vragen

Per 1 juni op alle grotere vestigingen

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. We mailen, boeken reizen en delen van alles met elkaar. Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Ook het digitale aanbod van de Bibliotheek Deventer blijft zich uitbreiden. Medewerkers helpen u altijd graag op weg, maar als u op de speciale inloopuren komt hebben we extra aandacht voor uw digitale vragen.

Van oudsher helpt de bibliotheek u met het zoeken en vinden van betrouwbare informatie. Je nam een boek mee en je kon ervan uitgaan dat de informatie juist was, want de inhoud was gecontroleerd. Dat geldt tegenwoordig nog steeds voor de digitale bronnen die de bibliotheek voor u heeft ingekocht. Dat zijn er inmiddels al heel wat, zoals de digitale Consumentengids, de Krantenbank en Literom.

Op internet werkt het anders. Iedereen draagt bij aan de inhoud. Het is niet altijd even makkelijk om die inhoud op waarde te schatten. De bibliotheek kan u daar nog steeds helpen door antwoord te geven op vragen als ‘hoe zoek ik op google’ en ‘hoe weet ik dat een website betrouwbaar is’.

Tot slot helpen wij graag met vragen over veelvoorkomende mogelijkheden op internet. Denkt u daarbij aan mailen, foto’s uploaden, een aankoop doen, Facebook en Twitter.

Waar en wanneer
Elke grotere bibliotheekvestiging heeft zijn eigen inloopuur:
- Bibliotheek Bathmen, vrijdag 14.00 -15.00 uur
- Bibliotheek Centrum, woensdag 15.00-16.00 uur
- Bibliotheek Colmschate, woensdag 11.00-12.00 uur
- Bibliotheek Diepenveen, woensdag 10.00-11.00 uur
- Bibliotheek Keizerslanden, maandag 11.00-12.00 uur
- Biliotheek Schalkhaar, donderdag 14.00-15.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten