woensdag 9 april 2014

Reismarkt Mediterranee laat bieb bruisen

Wie afgelopen zaterdag 5 april de bibliotheek nietsvermoedend wilde bezoeken kwam voor een verrassing te staan. Voor de deur stond de bekende Gele Verhalenbus waarin voorgelezen werd voor kinderen. De bibliotheek binnengaand kwam Turkse live muziek je tegemoet of belandde je midden in een optreden van een Turkse volksdansgroep. Iets verder, bij de trap, toonde een Ebru-artiest zijn kunsten en kon je onder zijn leiding met verf en druppeltechniek een eigen schilderij maken.


Doorlopend naar de achterzaal bereikte de bezoeker dan de hoofdactiviteit: een kleine, maar gezellige reismarkt met kramen met luifel gewijd aan de drie landen van deze dag: Spanje, Italie en Turkije. Er stonden organisaties en reizigers die informatie gaven en er was een kraam met tweedehands boeken. In de activiteitenruimte helemaal achterin de bibliotheek werden lezingen gehouden over de drie landen die redelijk tot goed bezocht werden. En centraal, in het midden van de markt, was een kraam van Max10 wereldkeuken waarin kleine hapjes en drankjes uit de drie landen werden verkocht.

"Ik wist van niets," zei een wat oudere man die binnen kwam lopen "Maar het is leuk dat jullie zoiets doen." In plaats van op boekenkasten af te stappen liep hij nu naar de informatiekramen. Ook een Vietnamese studente van Saxion was aangenaam verrast, wat ze eerst in haar net geleerde Nederlands onder woorden probeerde te brengen, maar toen voor het gemak maar snel overging op Engels. "I like it."

Door alle activiteiten en muziek en de andere inrichting was de sfeer die dag totaal anders en leek het even helemaal geen bibliotheek meer, eerder een overdekt marktplein. Zo'n 150 mensen bezochten de reismarkt die dag. Bij een positieve evaluatie is het mogelijk dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt met telkens een ander land of (reis)onderwerp als thema.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten