maandag 3 september 2012

Vertelfestival begint met kater

En wat voor kater. Hij kwam helemaal uit Londen waar hij woont sinds het liedje van Annie M.G. Schmidt, misschien kent u het wel van de gezongen versie van V.O.F. de Kunst. Zondag was die kater dus in Deventer als de chauffeur van de Voorleesbus. Hij bracht niemand minder dan Jacques Vriens naar de bibliotheek aan de Brink. Aangemoedigd door de kater nam de kinderboekenschrijver alle wachtende kinderen mee naar binnen voor het Vertelfestival 2012.

Ik zag in totaal ruim 400 kinderen en hun ouders genieten van heel veel (vertel)voorstellingen. Natuurlijk van Jacques Vriens met de super spannende sprookjes De Twaalf Broers en de Kikkerkoning, maar ook Danstheater ZIRR had veel succes met Benniebang. Het muzikale feestje kwam van de Kom van het dak af Band. En als je zelf aan de slag wilde kon je een workshop volgen van Eva Mesman.
Bijzonder was het eerste echte optreden van de VoorleesBrigade, een groep vrijwilligers van de bibliotheek die zich in wil zetten om het voorlezen te promoten in heel Deventer. De puike postbode was de rode draad die alle voorlezers met elkaar verbond.

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder eten en drinken. In het Sprookjesbos was er voor elk kind dat daar zin in had een pannenkoekje of mini-pizza, ter plekke gebakken door vrijwilligers. Wat mij betreft mogen zij zeker genoemd worden, want het Vertelfestival kan niet bestaan zonder de inzet van een grote groep mensen die zich belangeloos in het zweet werkt om er iets moois van te maken.

Hoe mooi het was? Kijkt u naar een compilatie van foto's in onderstaand filmpje.Geen opmerkingen:

Een reactie posten