dinsdag 18 september 2012

Schrijver Ted van Lieshout opent a.s. zaterdag Roze Kasten

De Bibliotheek en het COC zijn bijzonder trots dat Ted van Lieshout zaterdag 22 september de officiële opening gaat verrichten van de 'Roze kasten' van de Bibliotheek Deventer. De Bibliotheek Deventer heeft samen met het COC – afdeling Deventer – de Roze kasten gerealiseerd.

Op de eerste verdieping van de bibliotheek Centrum is de collectie van COC ondergebracht, aangevuld met een ruime dvd collectie en de boeken van de bibliotheek uit deze rubriek. In deze kast zijn boeken, dvd’s en studies gericht op homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen te vinden, die natuurlijk ook voor geïnteresseerden buiten de doelgroep toegankelijk zijn.

 Ted van Lieshout staat aan de top van de Nederlandstalige kinder- en jeugdliteratuur, werd onderscheiden met de Theo Thijssenprijs en won al zes Zilveren en één Gouden Griffel. Hij komt vertellen over zijn eerste en meteen al controversiële roman voor volwassenen, 'Mijn meneer'. In 1966 beleefde Ted van Lieshout een liefdesrelatie met een man van in de dertig. Hij was zelf nog een kind. Wat begon als een vriendschap, eindigde in seksueel misbruik. De man bleek een pedofiel. Toch laat Van Lieshout in dit boek zien, dat de meneer in kwestie óók een aardige en interessante man was.

Van Lieshout neemt vaker gebeurtenissen uit zijn eigen leven tot onderwerp van zijn boeken. Aansluitend hierop is de opening van de roze kasten en een borrel met muziek uit de roze platenkast van dj Knut en dj Polly.

Zaterdag 22 september - Bibliotheek Centrum - Brink 70 - vanaf 16.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten