woensdag 11 december 2013

RTV Oost neemt intrek in de Bibliotheek Deventer

Met ingang van 11 december neemt de Deventer redactie van RTV Oost haar intrek in het gebouw van de Bibliotheek Deventer aan de Brink. RTV Oost beoogt een vergaande samenwerking met de Bibliotheek Deventer, maar ook met andere partijen, waaronder de lokale omroep DRTV, die ook daar gehuisvest zal worden. De omroep voor Overijssel wil zo een stevige basis creƫren voor het brengen van nieuws vanuit dit deel van de provincie.

Samen sterker
RTV Oost ziet de ontwikkelingen in Deventer als opmaat voor een provincie-brede aanpak. Directeur/hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink: ‘RTV Oost is in de eerste plaats een nieuwsorganisatie, maar wil daarnaast in brede zin regionale informatie bieden. Op beide terreinen zoeken we partners in de regio. We zijn hierover met diverse partijen in gesprek. Met lokale omroepen komen we graag tot een samenwerking om de lokale/regionale journalistiek te versterken. Ook de samenwerking met regionale kranten past hierin. We zoeken met Wegener al een tijdje naar de geschikte vorm. Een bibliotheek is daarnaast bij uitstek een organisatie die doet aan overdracht van informatie. Of dat nu in gedrukte vorm is of audiovisueel. Ook een prima partner dus. Een gezamenlijke huisvesting met de Bibliotheek Deventer en DRTV is een eerste stap die verdere samenwerking moet stimuleren. Ik zou graag zien dat ook de Stentor zich op termijn bij dit trio voegt om samen een Deventer Media Centrum te vormen.’

Welkom
Ook de Bibliotheek Deventer is blij met de komst van RTV Oost. Directeur Jos Debeij: 'We zijn erg blij dat de Deventer redactie van RTV Oost met ons komt samenwonen in onze drukbezochte bibliotheek aan de Brink. Als Bibliotheek Deventer zijn we dagelijks bezig om veel meer dan een uitleenbibliotheek te zijn. Er valt veel te beleven bij de informatieve en culturele activiteiten die in de bibliotheek plaatsvinden en die we samen met mensen uit de stad organiseren. De gezamenlijke huisvesting met RTV Oost en ook DRTV zal een impuls gaan geven aan de onderlinge samenwerking, met een rijker en beter aanbod voor elk van de partners."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten