donderdag 30 juli 2015

ZomerBieb levert kunstenaars van de toekomst

ZomerBieb is in volle gang. Woensdag 29 juli stond nummer drie van vijf op het programma. Zowel in de Bibliotheek Deventer als in de Bibliotheek Colmschate was het een drukte van belang. Het aanbod is dit jaar heel gevarieerd. Van dansen tot kleien, van graffiti tot interviewen. Alle workshops worden belangeloos gegeven door professionals en semi-professionals. Daar is de Bibliotheek Deventer enorm blij mee. Net zoals met de bijdrage van een aantal sponsoren. Daardoor hoeft alleen voor de materialen van sommige workshops een kleine bijdrage gevraagd worden. Zo kunnen alle kinderen vijf middagen plezier beleven.

Afgelopen woensdag was super kunstzinnig. Zo kon je in de Bieb Centrum kleien met professional Carla Dijk. Thema was 'Taart!'. De fantasie kende geen grenzen. Grote en kleine taarten, schitterend van eenvoud of oogstrelend ingewikkeld, met kaarsjes en lagen en kleuren en .... Nou ja, te veel om op te noemen.

Dezelfde creativiteit zag je ook in de Bieb in Colmschate waar kinderen onder leiding van professional Reinhart Voulon 's middags bezig zijn geweest met Techniki. Reinhart neemt een enorme berg kapot speelgoed mee dat kinderen mogen verwerken tot nieuwe creaties. Het mooiste is natuurlijk dat de kunstige knutselwerken iets kunnen. Licht geven bijvoorbeeld, of bewegen. Dat is wel gelukt geloof ik.

De andere workshop in de Bieb Centrum werd gegeven door semi-professionals. Dat betekende niet dat mijn collega Marike en ik minder enthousiast waren trouwens. De creativiteit van de kleine filmmakers was groot en dus voor ons inspirerend. Soms was een beetje hulp nodig om op gang te komen en soms spoten de originele scenario's zo uit het brein. We willen u de resultaten natuurlijk niet onthouden. Ga er maar eens lekker voor zitten. Maar wel goed kijken hoor, want voor je het weet zijn de filmpjes voorbij. Een animatiefilmpje maken is heel leuk, maar om er één van een beetje lengte te maken kost veel tijd. Tijd die de meeste kinderen niet hadden omdat andere activiteiten lokten (of was dat de snoep die na die tijd opgegeten/meegenomen mocht worden).

De komende twee woensdagmiddagen is er nog een ZomerBieb in de Bibliotheek Centrum en op woensdagmiddag 12 augustus ook nog één in de Bibliotheek Colmschate. Het programma is te zien in de agenda op www.obdeventer.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten