donderdag 22 mei 2014

BoekStartFeest voor kleintjes groot succes

"Kunnen jullie dit niet vaker doen? Wat goed georganiseerd! en Mijn kind wil niet weg!" Een greep uit alle positieve reacties die we kregen op het eerste BoekStartFeest dat de Bibliotheek Deventer gisteren organiseerde. Een last viel van mijn schouders want als medeorganisator van dit voorleesfeestje vond ik het natuurlijk heel spannend te horen of het programma dat we samen met onze partners in Deventer hadden bedacht, aan zou slaan.

De eerste zorg was misschien wel de opkomst. Zouden er wel kinderen komen? Met kloppend hart stond ik bij de ingang van de bibliotheek. Om 9.00 uur druppelden de eerste ouders met kinderen naar binnen. Dat viel mee. Het druppelen ging over in een stroom ouders en kleintjes, die maar bleven komen. Fantastisch! Uiteindelijk namen ruim 200 ouders, grootouders, oppasvrienden en kinderen tussen de 0 en 4 jaar deel aan onze workshops. Ook de kinderopvang kwam met groepjes kinderen naar het BoekStartFeest.

Het leuke van dit feestje was dat de organisatie een mooie samenwerking was tussen Team Educatie en Team Ontmoeting van onze bibliotheek. Zonder de inzet van mijn collega's en vrijwilligers, die zich met veel plezier opgaven om een handje mee te helpen, was dit BoekStartFeest niet mogelijk geweest. En een dank je wel aan alle partners uit de stad die meegeholpen hebben en minstens zo enthousiast waren als wij.

Hoe leuk en gezellig het was, kunt u zien in een compilatie van foto's in onderstaand filmpje.
Of we vaker een BoekStartFeest gaan organiseren? We zijn alweer aan het brainstormen!

Deventer Televisie besteedde ook aandacht aan het BoekStartFeest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten